Artisten

Det er nok mange som kjenner Frøydis Skinnarland best som artisten Frøya. Etter et selvvalgt opphold fra musikkbransjen i noen år, er hun tilbake!

Hun trodde og følte lenge at musikken var en tilbakelagt epoke i livet, men etterhvert måtte hun innse at den musikalske lidenskapen fremdeles var tilstede, tydelig nok til å ta pennen fatt og skrive sanger igjen.

Freya som hun også kaller seg, går til røttene i sitt musikalske liv, nemlig Americana/Country. Det er i dette musikalske landskapet hun føler seg hjemme.

Arne Benoni, står for produksjonene, og har sørget for deltakelse av flere velrenomerte musikere fra «Music City USA», inkludert Dolly Parton sin faste kordame; Jennifer O'Brien.

  • Frøydis Skinnarland platedebuterte, under eget navn, i 2007 med albumet «Summersun», et engelsk språklig country album med 12 egenkomponerte låter.

Artistnavnet ble deretter døpt om til Frøya, og albumet «Jenta fra landet» førte til hennes store gjennombrudd i 2008. Albumet solgte til gull og førte til turnèliv rundt om i Norges land.

Oppfølgeren «My American Dream» solgte til gull og fikk førsteplass på VG-lista etter to uker. I 2010 kom albumet «Fri som fuglen», og her viste hun sin allsidighet som artist.

Frøydis har bl.a vært med i tv programmer som God Morgen Norge (Tv2), Førkveld (Nrk), Fredag (Tv2), God kveld Norge (Tv2), Happy Day (Tv2), Charterfeber- kjendis på tur (Tv3) og Spellemannshowet 2010.

Hun debuterte som forfatter med boken «Bakenfor den lyse sang» i 2013, samtidig viste hun nok en ny side som låtskriver via singelen «Lykkes smed».

Sommeren 2015 ble Frøydis innlemmet i The Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee. Dette vekket opp en gammel drøm. Hun ville tilbake der hun startet, og drive med musikken som står hennes hjerte nærmest, nemlig country!